Brigitte Leferink Week 5
Geplaatst op: 11-04-2016 09:20  

Soep! Aan het eind van de week is er bijna altijd groente over. Van elke groente kun je soep maken. Zelfs van sla. De basis: verhit olijfolie in de pan, fruit een in kleine stukjes gesneden ui in de olie. Voeg de restjes groente, kokend water en één of meer kruidenbouillonblokjes (afhankelijk van de hoeveelheid groente/water) toe. Even laten koken tot de groente beetgaar is. Eventueel garnalen (bij avocadosoep), gekookt ei (bij spinaziesoep) of restjes gekookte kipfilet (gemengde groentesoep) op het laatst toevoegen. Reken op 200 gram groente, 250 ml water en een half bouillonblokje p.p. Tip: voor een gladde, gebonden soep het geheel (voor het toevoegen van vlees/ei/enz.) even met een staafmixer of in de keukenmachine pureren. Op de foto: soep van broccoli, kropsla, doperwten en peterselie

Bekijk weekopdracht